Salıpazarın'da Zafer Bayramı Kutlaması

18 Mart Çanakkale Zaferinin 102 yıl dönümü ve Şehitleri anma günü münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi,Salıpazarın da da programlar gerçekleşiyor.

Salıpazarı Kaymakamlığının  hazırladığı program çerçevesinde Atatürk Anıtı'na  Salıpazarı Kaymakamı Hilal  Küsmes Günaydın ve Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül tarafından çelenk sunuldu.Çelenk Merasiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasıyla son buldun.Bereket Yibo Program devam etti.

Belediye Başkanı Halil Akgül mesajında Çanakkale Savaşı’nın birlik beraberliğin; milli şuurun; tek yürek olabilmenin; vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almanın bütün dünyaya en çarpıcı, en anlamlı örneğini gösterdiğini söyledi.

18 Mart 1915’te kazanılan zaferin, Türk Milletinin ve Türk Askerinin direniş gücünü arttırdığını ifade eden Başkan Akgül, “Türk askeri elindeki kısıtlı olanaklara rağmen, dünyanın büyük güçlerini Çanakkale’de bozguna uğratmıştır. Çanakkale zaferi, bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır. Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. Çanakkale’de ortaya konulan mücadele ve kazanılan zafer eşsiz bir destandır. Bu destanı yazan Mehmetçiklerimizi, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Dünya’da eşsiz bir zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, Çanakkale Zaferimizin 102. yılını kutluyorum.” şeklinde konuştu.