GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞLADI

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi, KOSGEB ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, KOSGEB desteği ile Kendi işini kurmak isteyen kursiyerlerden başarılı olan girişimcilere kurs sonunda belgelerinin verileceği  uygulamalı girişimcilik kursu Salıpazarı’ında başladı.

Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz yaptığı açıklamada; 'Samsun Kosgeb İl Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Çarşamba Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi İşbirliği ile gerçekleşen Girişimcilik Eğitimlerine Pınar Akbulut eğitmenliğinde devam ediyoruz.”dedi

Kursiyerlere girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar üzerine eğitimler verileceğini, katılımcıların eğitim sonrasında, işletmelerini kurdukları takdirde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi imkanına sahip olacaktır, girişimcilik eğitiminin katılımcılara ve Salıpazarı’mıza hayırlı olmasını diliyorum. ‘dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Kursunun ilk gününe Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın ve Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’de katıldı.

Başkan Akgül Salıpazarı İlçemizde yapılan ve 25 kursiyerimizin katıldığı Uygulamalı Girişimcilik Kursunun hayırlı olmasını dileyerek “İnanmadan hiçbir şey olmaz. Sizler inanacaksınız, ben bu işi yaparım diyeceksiniz. Yaptığınız işte dürüst olacaksınız. Bu vesile ile 4 gün sürecek kurs boyunca sizleri ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız.”dedi.